« Het onderzoek naar Walther Sommerlath - eerdere berichten | Hoofdmenu | 'Voor staatshoofd geen plek meer in de regering' »

10 augustus 2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Verschil met prinses Máxima is wel dat zij er slechts één keer naar heeft verwezen door te zeggen dat haar vader zijn best deed voor de landbouw in een verkeerd regiem. Kok voerde verder de regie in dezen. De Zweedse koningin lijkt steeds persoonlijk in de verdediging te gaan. Begrijpelijk maar het heeft wel de vervelende consequenties die het nu heeft. Sommige Zweden en naar nu blijkt sommige Amerikanen ruiken blijkbaar bloed. Silvia kan er niets mee te maken hebben gehad gezien haar leeftijd maar de indruk bestaat dat ze meer weet dan ze zegt.
Toch heeft ze ooit gezegd hoe de hele sfeer in de tijd de activiteiten van haar vader niet specifiek bijzonder maakt. We kijken nu wel met de kennis van nu naar die tijd. Alsof iedereen maar dan ook iedereen zich bekommerde om de situatie van de Joodse gemeenschap. Er waren zeker protesten maar er was ook een nog veel grotere zwijgende meerderheid die het allemaal zijn beloop liet. Ook het Nederlands bedrijfsleven heeft van de ontwikkelingen geprofiteerd ten koste van de Joden die van veel de schuld kregen. Na de oorlog schijnt iedereen in het verzet gezeten te hebben. Koningin Beatrix heeft in een van haar belangrijke speeches een eind aan deze mythe gemaakt.
Maar alles bij elkaar genomen: niets blijft de Zweedse koninklijke familie bespaard de afgelopen twee jaar...
Maar het "takes two to tango" (geen verwijzing naar Máxima overigens).
Misschien zouden de Zweedse premier en de woordvoerder van het Zweedse hof de koningin wat meer de wind uit de zeilen moeten nemen. Dat krijg je nou van het door sommigen veelgeprezen "Zweedse Model" wanneer het de vorm van de constitutionele monarchie betreft.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Mijn foto

Royalblog Twitter

  follow me on Twitter

  Nieuwsberichten Royalblog.nl

  Tracker

  • Track 3
  • Track 2
  • Extreme-dm