1 februari: koningin Máxima houdt openingstoespraak bij online conferentie over financiële educatie en financiële geletterdheid van de Joint European Supervisory Authorities (ESA). ESA bestaat uit drie Europese toezichthoudende organisaties: European Banking Authority (EBA), European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOP) en de European Securities and Markets Authority (ESMA). Koningin Máxima spreekt als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).
1 februari: koning Willem-Alexander en koningin Máxima nemen deel aan het online programma dat ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Oranje Fonds wordt uitgezonden. Tijdens de viering '20 jaar ertoe doen’ staan de initiatieven uit de afgelopen twintig jaar centraal en wordt vooruitgekeken naar de kansen en plannen voor de toekomst van het Oranje Fonds. Het gesprek is in januari opgenomen in Huis ten Bosch.
2-5 februari: koning Filip en koningin Mathilde brengen van 2 tot 5 februari een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, inclusief Expo2020 in Dubai.
2 februari: koning Willem-Alexander ontvangt geloofsbrieven van ambassadeurs Israël, Modi Ephraim, van Nieuw-Zeeland, Susannah Hayden Gordon en Griekenland (Helleense Republiek), Caterina Ghini.
3 februari: prinses Beatrix samen met prins Constantijn en prinses Laurentien in Amare in Den Haag bij de opening van de achttiende editie van het Holland Dance Festival.
4 februari: koningspaar geeft boodschap aan Nederlandse deelnemers Olympische Winterspelen in Beijing (Peking).
6 februari: prinses Beatrix aanwezig bij het herdenkingsconcert voor Bernard Haitink in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Haitink overleed afgelopen jaar op 21 oktober op 92-jarige leeftijd. Hij wordt gezien als één van de grootste dirigenten van zijn generatie.
8 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Dilan Yeṣilgöz-Zegerius Justitie en Veiligheid. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte IV.
8 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid en Sport. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte IV.
8 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Mickey Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte IV.
8 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte IV.
8 februari: koningin Máxima brengt als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité) een werkbezoek aan het atelier van kledingmerk By-Bar in Breda. Zij spreekt met diverse mkb-ondernemers uit Breda over de impact van de coronacrisis op hun bedrijf en hun visie op de toekomst. Het Comité werkt aan een advies om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren.
9 februari: koningin Máxima brengt samen met minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen een werkbezoek aan de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag voor de aanpak van problematische schulden onder jongeren. De focus ligt op de methode van de Stichting Jongeren Perspectief Fonds (JPF). Het JPF is één van de schuldhulpmethoden die via SchuldenlabNL landelijk wordt opgeschaald, met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
9 februari: Het Deense hof meldt dat koningin Margrethe besmet is met het coronavirus.
10 februari: prins Constantijn spreekt bij online evenement Ignite van Techleap.NL over de 'state of Dutch tech.'
10 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Robert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
10 februari: prinses Beatrix en prinses Margriet bij de jubileumvoorstelling van het 50-jarige Introdans. De voorstelling wordt opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat vijfenzestig jaar bestaat. Het optreden van Introdans vindt plaats in theater Amare in Den Haag tijdens Holland Dance Festival.
11 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
11 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op paleis Huis ten Bosch fractievoorzitter Joost Eerdmans van JA21. De ontvangst maakt deel uit van ontmoetingen met de voorzitters van de Tweede Kamerfracties voor een (hernieuwde) kennismaking.
14 februari: koning Willem-Alexander houdt wekelijks gesprek met minister-president Mark Rutte.
11 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op paleis Huis ten Bosch fractievoorzitter Sophie Hermans van de VVD. De ontvangst maakt deel uit van ontmoetingen met de voorzitters van de Tweede Kamerfracties voor een (hernieuwde) kennismaking.
15 februari: koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen werkbezoek aan het Oranje Fonds in Utrecht in het kader van het twintigjarig jubileum. Zij spreken met vertegenwoordigers van sociale initiatieven die zijn ondersteund door het Oranje Fonds over hun ontwikkeling, hun uitdagingen en aanpak. Het koningspaar is beschermpaar van het fonds dat in 2002 als huwelijksgeschenk werd aangeboden.
16 februari: koning Willem-Alexander ontvangt geloofsbrieven van ambassadeurs van Oekraïne, Maksym Kononenko, van Zijne Majesteit de koning van Marokko, Mohamed Basri, en van Zijne Majesteit de koning van Spanje, María Consuelo Femenía Guardiola.
16 februari: koning Willem-Alexander ontvangt president Iván Duque van Colombia in audiëntie op Paleis Huis ten Bosch. De president brengt een tweedaags werkbezoek aan Nederland. Op zijn programma staan ook bezoeken aan de Rotterdamse haven, verschillende Nederlandse bedrijven, Europol en het Internationaal Strafhof in Den Haag.
16 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
16 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
16 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
16 februari: koningin Máxima houdt in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam een toespraak bij de presentatie van het rapport ‘Het belang van inclusiviteit in bankieren’. Het rapport van ABN AMRO en McKinsey gaat over de ervaringen van vrouwen met het gebruik van financiële diensten en producten en welke barrières zij daarbij ondervinden. De bijeenkomst is hybride. Koningin Máxima spreekt in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).
16 februari: koningin Máxima houdt een digitale toespraak bij de opening van 45ste vergadering van de Raad van Bestuur van het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) in Rome. De vergadering richt zich op innovaties en nieuwe financieringsvormen voor een weerbaarder en meer inclusieve plattelandseconomie na de coronacrisis. De bijeenkomst is hybride. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).
17 februari: koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Utrecht. Het werkbezoek aan de NVWA staat in het teken van het toezicht op de voedselveiligheid, op het dierenwelzijn en op de visserij. Ook komen de verwachtingen van stakeholders bij een grote uitvoeringsorganisatie aan bod.
17 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op paleis Huis ten Bosch fractievoorzitter Farid Azarkan van Denk. De ontvangst maakt deel uit van ontmoetingen met de voorzitters van de Tweede Kamerfracties voor een (hernieuwde) kennismaking.
17 februari: koningin Máxima brengt werkbezoek aan LG Sonic in Zoetermeer. Dit bedrijf is gespecialiseerd in chemicaliënvrije algenbestrijding door ultrasone geluidsgolven met een laag vermogen. Het werkbezoek gaat over thema’s als innovatie, duurzaamheid en doorgroeimogelijkheden van groene start ups.
17 februari: prins Jaime neemt deel aan discussie bij Corporate Knights over 'mobilizing the green transition'.
18 februari: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het betreft een bezoek in een reeks van, al dan niet hernieuwde, kennismakingen met de ministers van het kabinet-Rutte IV.
20 februari: VRT (Eén) zendt documentaire uit over/met koningin Paola.
20 februari: verklaring kroonprinses Victoria en prins Daniel over geruchten tav hun huwelijk.
20 februari: Buckingham Palace meldt dat koningin Elizabeth besmet is met het coronavirus.
21 februari: koning Willem-Alexander houdt wekelijks gesprek met minister-president Mark Rutte.
22 februari: koning Willem-Alexander praat op paleis Huis ten Bosch met twee overlevenden en vier nabestaanden van de Herculesramp. Ook de voormalig hoofdaalmoezenier van de Krijgsmacht is aanwezig bij het gesprek. Op 15 juli 1996 vond de Herculesramp plaats op Vliegbasis Eindhoven. De ramp met de Belgische C-130 Hercules kostte 34 inzittenden het leven. Het transporttoestel vervoerde naast de vier Belgische bemanningsleden, 37 veelal jonge leden van het Fanfarekorps van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. De overlevenden en nabestaanden leven nog dagelijks met de gevolgen van de ramp.
22 februari: officieel bezoek president Aleksandar Vučić van Servië aan Monaco.
22 februari: koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen van Beijing (Peking) 2022 op Paleis Noordeinde in Den Haag.
22 februari: koning Willem-Alexander ontvangt president Marcelo Rebelo de Sousa van Portugal in audiëntie op Paleis Huis ten Bosch. De president - bekend van het staatsbezoek aan Portugal in 2017 - bezoekt Nederland voor de tentoonstelling van de Brits-Portugese kunstenares Paula Rego in Kunstmuseum Den Haag.
23 februari: prinses Beatrix brengt werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek vindt plaats op het Opleidings-, Trainings-, en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Op 3 juli 1956 werd prinses Beatrix benoemd tot Schutsvrouw van de Koninklijke Marechaussee.
23 februari: koningin Máxima bezoekt De Blauwe Haven Rotterdam in Poortugaal. Met dit project worden politiemedewerkers geholpen bij herstel en terugkeer na uitval door mentale overbelasting. De Blauwe Haven biedt een veilige omgeving aan mentaal overbelaste politiemedewerkers.
23 februari: gemeenteraad Baarn stelt bestemmingsplan vast voor paleis Soestdijk.
24 februari: koningin Máxima brengt werkbezoek aan Stichting !WOON in Amsterdam. Zij spreekt met jongere en oudere woningzoekenden in met name de huursector over de krapte op de woningmarkt.
26 februari: prinses Beatrix in de Kloosterkerk in Den Haag bij de tachtigste herdenking van de slag in de Javazee.
28 februari: persbijeenkomst voor De Hollandse 100, met prins Bernhard en prinses Annette, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.
Reacties