1 juli: koning Willem-Alexander en koningin Máxima nemen in het Oosterpark in Amsterdam deel aan de Nationale Herdenking Slavernijverleden. De koning houdt ook een toespraak.
5 juli: prins Constantijn opent in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de tentoonstelling ‘De Prins en de Stad - Willem V in Amsterdam’. Tot en met 17 september herleeft in het Paleis de grootste ontvangst van de achttiende eeuw.
6 juli: prinses Alexia heeft haar Internationaal Baccalaureaat diploma behaald aan het United World College of the Atlantic.
7 juli: koning Willem-Alexander ontvangt van minister-president Mark Rutte ontslagaanvraag van alle ministers en staatssecretarissen. De koning neemt de ontslagaanvraag in overweging en vraagt minister-president, ministers en staatssecretarissen al datgene te blijven doen wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten.
8 juli: koning Willem-Alexander ontvangt minister-president Mark Rutte op Paleis Huis ten Bosch voor een toelichting op de ontslagaanvraag van het kabinet.
10 juli: koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Huis ten Bosch de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. Op haar verzoek informeert zij de koning over het debat dat de Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft gevoerd over de situatie die is ontstaan na de ontslagaanvraag van het kabinet.
10-11 juli: officieel bezoek van Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier aan groothertog Henri van Luxemburg.
14 juli: Franz, hertog van Beieren wordt 90 jaar.
17 juli: koning Letsie III van Lesotho wordt 60 jaar.
20 juli: kroonprins Haakon van Noorwegen wordt 50 jaar.
21 juli: nationale feestdag van België.
21 juli: koning Willem-Alexander ontvangt minister Mariëlle Paul op Paleis Huis ten Bosch. Zij wordt ten overstaan van de koning beëdigd als minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.
21 juli: Filip tien jaar koning der Belgen.
Reacties