« 'Mabel heeft 3 kids, Maurits huwde Annette' | Hoofdmenu | Niemand mag in koninklijke keuken kijken »

27 oktober 2008

Reacties

Joris

Ik vraag me af waarom al die blaadjes m.u.v. "Vorsten" Engelse namen moeten hebben. Wat is er b.v. mis met het woord Paleis. Trekt "Palace" meer de aandacht? Zal wel... Zelfs Vorsten heeft als toevoeging "royale"... (bovendien waarom Frans vrouwelijk enkelvoud en niet gewoon royaal?)
Nee, niet bijster origineel allemaal die nieuwe titels. "Queen", "Princess", "Highness", "Monarchy", "Orange" zullen wel de volgende vijf zijn... [gaap] En bovendien is het allemaal meer van hetzelfde en meestal met Máxima op de cover... Wie kópen al die bladen toch?
Waarom toch niet al dat geld liever besteden aan goede biografieën van personen uit onze "dynasty"...
En zoals Rick zegt, waarom toch geen jaarboeken over het afgelopen koninklijke jaar meer? Lijkt me ook leuk voor komende generaties maar het hier en nu oppervlakkigheid verkopen zal belangrijker zijn voor de uitgevers.


Marieke

Het viel mij ook op dat de 'Royal Story' en de 'Palace' vol staat met oude foto's.
Jammer vind ik dat de meeste aandacht van de bladen naar Máxima gaat. Prinses Laurentien mag van mij ook wel wat meer in de schijnwerpers gezet worden. Zij doet ook veel goede dingen voor de Nederlandse samenleving met haar stichting 'Lezen en Schrijven'.

Roland Danckaert

Wat een vinnig stukje aangaande mijn bijdrage aan het prachtige blad Palace!
Informatie uit andere stukken en uit persberichten benut ik inderdaad, maar als je me van plagiaat gaat beschuldigen en dat doe je feitelijk, dan moet ik je toch echt terechtwijzen en uitnodigen voor een confrontatie. Ik geef er altijd mijn eigen vorm aan.
Als Louis van Gaal iets op tv zegt, lees ik dat de volgende dag in alle kranten terug die hem niet hebben gesproken, dus zo anders is mijn werkwijze niet.
Misschien een tikkeltje jaloers op het schrijftalent dat je zelf ontbeert? Of bang voor de concurrentie?
Palace in is elk geval trots op de eerste uitgave en er komen nog veel mooie edities aan!
Enne Hans Jacobs, je bent een moedige kerel, hoor...

John C. Berendsen

Ik snap het commentaar op de Belgische Royals en Royals-extra (voorheen Dynasty) niet zo goed?!

Deze bladen bestaan nu al zo'n 8 jaar en hebben in de periode dat Vorsten afgleed naar het peil waarop het zich nu bevindt, een gat in de markt gevuld.

De fotokwaliteit is wellicht niet altijd zo geweldig maar dat geldt voor de meeste (zo niet alle) van de hier besproken bladen!

In ieder geval zijn de Belgische zusterbladen de enigen die werkelijk op de naam Glossy aanspraak kunnen maken want ze hebben echt glossy papier en van heel wat betere papierkwaliteit dan die andere bladen!

Vooral voor verzamelaars is het Belgische blad van heel wat meer waarde dan de op veredeld kranten-papier afgedrukte Nederlandse blaadjes, die bovendien allemaal een stuk minder respectvol met de koninklijke families omgaan.
Doe mij de Belgische Royals maar met zijn vele paginagrote afbeeldingen!
Artikelen over rijtuigen, juwelen, paleizen en historische gebeurtenissen spreken de échte royalty-watcher vast meer aan dan het zoveelste flutartikel over de (eventuele)zwangerschap van Maxima of de zogenaamd interessante "deskundige" visie van een omhooggevallen "mode-expert" op de kostuums van prins Maurits!
Al die blaadjes komen bij het oud papier terecht. Op verzamelaarsbeurzen zie je eigenlijk alleen oude Vorsten-nummers en de Belgische Royals en Royals-extra, dat zegt mij genoeg!

BOVENDIEN: Zonder nou zelf een dweper te zijn vind ik het toch wel prettig dat de "toon" van de artikelen getuigt van enig niveau. Daar kunnen alle Nederlandse royaltyblaadjes een voorbeeld aan hun Belgische collega nemen!

bram

Wat laat die Roland Dankaart zich kennen! Toegeven dat je andere bronnen "gebruikt" (lees: overschrijft) en dan nog hier beweren, vol krom taalgebruik, dat je meer talent hebt dan Hans Jacobs. Ik zou de confrontatie, die hij zoekt, graag willen zien. Mbt tot de royaltybladen het volgende. Royals heeft het mooiste papier, maar inhoudelijk zijn de artikelen vaak niet te pruimen. Royal Story is ranzig, onbetrouwbaar en staat vol met onzin. Palace is beter, maar vol met oud nieuws. Dus voegt ook weinig toe. Royalty is wat dat betreft wel een toevoeging en het enige blad met een enigszins journalistieke benadering. Hoofdredacteur Vd Linden weet als geen ander hoe je nieuws moeten maken en is gis genoeg om op (aanstaande) actuele gebeurtenissen in te spelen. Zijn stijl is anders, wat kritischer wellicht en daarna niet voor iedereen verteerbaar. Maar in mijn ogen de beste nieuwkomer dus, al bestaat het blad al twee jaar. En de enige geduchte concurrent voor Vorsten, dat het tegenwoordig steeds meer op alle fronten laat afweten. Het blad brengt geen nieuws meer, besteedt nauwelijks aandacht aan Nederlandse prinsen en prinsessen en mist de zo nodige eigen invalshoek. Jackie Kennedy, Grace Kelly lijken in elk nummer te staan en het wachten is op Julia Roberts of Carla Bruni. Je hebt het blad steeds sneller uit. Net als het franse blad Point de Vue trouwens, dat de royalty ook steeds minder op de pagina's brengt.
Wat is er toch gebeurd met Mirjam Spiering, de vroegere hoofdredactrice die van Vorsten een bastion van betrouwbaarheid en informatie wist te maken? Tijd voor de uitgever in te grijpen, lijkt me.

RoyalAnn

Ben het helemaal eens met de meesten stukjes.
Vorsten is zeker niet meer wat het geweest is, ook wat de papierkwaliteit betreft.
Ik heb alle nummers van het begin af aan, en toen prachtige foto's van staatsbezoeken elders, en soms paginagroot.
Nu kleine foto's en dan soms maar een enkele.
Ik las vroeger ook graag de stukjes over bv de Habsburgers en andere oude geslachten.
Daarover lees je nu ook niets meer.
Nee, Vorsten hoeft van mij niet meer.
Ik koop hem zelfs niet eens meer, als had ik ze graag allemaal gehad,maar ze zijn me het geld niet meer waard.
Kijk over enkele jaren wel op een rommelmarkt!!!

Een suggestie van enkele anderen: een jaarboek van ieder jaar.
dat zou pas echt leuk zijn.
Vroeger had je die ook over koninging Juliana.
Dat zou een echte aanvulling zijn.
De meeste royaltybladen, hebben inderdaad oude foto's en actueel zie je bijna niet.

Lea

Ik vind die bladen ook niet helemaal geweldig, er staan allemaal oude foto's in en ook allemaal roddels.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Royalblog Menu

  Nieuwsberichten

  Bezoek ook eens

  Achtergronden

  Tracker

  • Track 3
  • Track 2
  • Extreme-dm