« Niemand praat over aftreden Beatrix | Hoofdmenu | Alvast nadenken over 70ste verjaardag »

Beatrix huppelt, zwaait en danst

Koningin Beatrix wordt wel eens verweten dat ze in Nederland teveel aan de touwtjes trekt. In buurland Duitsland zien ze het anders. Daar is een harlekijn- of trekpop van Beatrix te koop. Een ideaal cadeau voor degenen die de koningin naar hun pijpen willen laten dansen. Eén ruk aan het touwtje en de majesteit huppelt, danst en zwaait. Een leuk verjaardagsitem.

Trekpop_1 Duitsers hebben dus toch humor. De harlekijntjes vielen me op bij een recent bezoek aan Berlijn. In een hippe winkel vlak bij S-Bahn station Savignyplatz hing 'koningin Elizabeth' voor het raam hangen. Binnen hingen nog meer poppen, en verrassenderwijs ook Beatrix.

De Rijksvoorlichtingsdienst vindt het hebbedingetje, dat onder ook op internet bij Eventarts te koop is, onschuldig. ,,Er is geen reden om op te treden," aldus een woordvoerder.

Elisabethganzweiss_2 De koningin bevindt zich in 'goed' gezelschap. Behalve trekpoppen - ze komen in drie maten, en kosten tussen de zes en zestien euro - van de vorstin zijn er dus ook exemplaren van Elizabeth, en van haar zoon Charles en diens echtgenote Camilla (in rijbroek, laarzen en met zweepje) en van de Spaanse koning Juan Carlos.

Camillajump_1 Andere beroemdheden die verkrijgbaar zijn: Osama bin Laden, Saddam Hoessein en Robbie Williams, en uiteraard een scala aan Duitse politici en prominenten. ©GPD; Foto's: © http://www.eventarts.de/

Reacties

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Als u een TypeKey of TypePad account heeft, gelieve u Aanmelden