« Afscheid Christina in Koepel van Fagel | Hoofdmenu | Prins Hisahito ontmoet de 'Drakenprins' »

19 augustus 2019

Reacties

Paleis Noordeinde verkeert nog in vakantiestemming.
En Z.K.H. Prinses Christina der Nederlanden, jongste dochter van H.M. Koningin Juliana, ligt er opgebaard.
U moet zich schamen!

Ik heb het nog eens een keer gelezen.
"Paleis Noordeinde verkeert nog in vakantiestemming. De koninklijke standaard ontbreekt op het dak ten teken dat koning Willem-Alexander en zijn gezin nog niet in Nederland zijn. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Voor zijn dochters begint de school pas op 1 september."
Dus Zijne Majesteit is alle schoolvakanties afwezig! En als Zijne Majesteit thuis werkt, wappert op Het Noordeinde de standaard.
Meneer u bent de weg kwijt. U zou ze het liefst een veeg uit de pan geven, zeer terecht, maar dat durft u niet!
(een collega van u schreef ooit eens; het stel is iedere maand minstens 14 dagen met vakantie!)

Prinses Christina, die gevoel voor humor had, zou om dat Z.K.H.nog wel gelachen hebben. Het is mij echter een raadsel waarom ook het overlijden van H.K.H. Prinses Christina wordt aangegrepen voor vileine opmerkingen over ons Koninklijk Paar.

Ze zijn met hun kinderen op vakantie. Mogen ze? Vroeger waren koningin Juliana en haar gezin ook wekenlang in Italië. Ongetwijfeld zal het paar bij de uitvaart aanwezig zijn en vervolgens weer vertrekken.

Het gaat hier om mensen, die niet een ondraaglijk verlies hebben geleden, maar afscheid moeten nemen van een tante, hoe verdrietig ook is dat geen reden om een week lang treurend in Nederland te zijn.

En denkt meneer Peters nu echt dat elk verblijf in het buitenland een vakantie is? Ik kan het me niet voorstellen. Overigens gaan mijn gedachten en gebeden wel uit naar de drie zusters en de kinderen van de overleden Prinses.

Vakantiemodus was een betere woordkeuze geweest; vakantiestemming kan inderdaad ook anders worden uitgelegd dan het is bedoeld.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Tracker

  • Track 3
  • Track 2
  • Extreme-dm