« Prins Chakriwat aan beterende hand; verbannen zoon van Thaise koning | Hoofdmenu | Koning Harald (83) blijft met ziekteverlof »

03 oktober 2020

Reacties

Uw opmerking snijdt hout.

Maar er is ook een regeling met betrekking tot 'prins/prinses van België' uit 2015 en Delphine is met terugwerkende kracht toch prinses geworden, hoewel er geleerden waren die verwachten dat ze onder de nieuwe en niet de oude regeling zou vallen.

Wat betreft de dotatie: ze vraagt er niet om, dus daarom alleen al is het hypothetisch - en het parlement zal liever de hele regeling schrappen dan er iemand aan toevoegen, maar het ging in de hypothese niet om de "gun factor" maar om het gelijkheidsbeginsel.

Reden om het haar te onthouden zou overigens kunnen zijn dat ze geen koninklijke taken vervult - maar goed. Het komt niet aan de orde.

Op de website van het Belgisch koningshuis monarchie.be staat te lezen wie sinds 1 januari 2014 volgens de wet recht hebben op een dotatie. Daar staat ook vermeld dat voor Astrid en Laurent een overgangsregeling geldt waardoor zij ook in aanmerking komen voor de jaarlijkse dotatie (dus een uitdoofconstructie). Ik denk niet dat de Belgische wetgever over zijn hart gaat strijken om Delphine alsnog een dotatie te gaan geven. De hypothese zal naar alle waarschijnlijkheid dus hypothese blijven.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Tracker

  • Track 3
  • Track 2
  • Extreme-dm