Wie komen er naar de uitvaart. Die vraag hield de afgelopen dagen tal van royalty journalisten bezig. Uiteindelijk bleek de opkomst hoog. Niet zoals bij koning Boudewijn in 1993, maar de begrafenis van koningin Fabiola kon daarmee ook niet worden vergeleken. Ze was immers geen regerend staatshoofd.
Veel van de koninklijke gasten in de kathedraal van Brussel vrijdag waren er overigens 21 jaar eerder ook bij, al of niet in dezelfde functie. Een kort overzicht, in aanvulling op het artikel eerder deze week.
- Denemarken: koningin Margrethe II
- Egypte: koning Fuad
- Iran: keizerin Farah Pahlavi
- Italië: prins Vittorio Emanuele
- Japan: keizerin Michiko
- Koeweit: sjeik Nasser Mohamed al-Ahmed (premier)
- Liechtenstein: vorst Hans Adam II
- Luxemburg: groothertog Henri, groothertogin Maria Teresa, groothertog Jean, erfgroothertog Guillaume, erfgroothertogin Stéphanie.
- Luxemburg: aartshertog Christian en aartshertogin Marie-Astrid, prins Nikolaus von und zu Liechtenstein en prinses Margaretha, prins Jean en Diane de Nassau, prins Guillaume en prins Sibilla, en tal van hun kinderen.
- Marokko: prins Moulay Rachid
- Nederland: prinses Beatrix
- Noorwegen: koning Harald en prinses Astrid
- Portugal: Dom Duarte, hertog van Bragança
- Qatar: sjeik (prins) Joaan bin Hamad Al-Thani (broer emir)
- Spanje: koning Juan Carlos en koningin Sofia
- Thailand: prinses Sirindhorn
- Zweden: koning Carl Gustaf en koningin Silvia
Er waren veel meer vorstelijke gasten, prinses Françoise van Bourbon-Parma bijvoorbeeld, hertog Franz van Beieren, aartshertog Karl van Habsburg en tal van anderen.
Ter informatie: Diane is sinds juni 2012 'gravin Diane van Nassau' (op het huwelijk van Guillaume en Stephanie werd ze door het hof voor het eerst zo aangeduid); tot die tijd was ze inderdaad ook als getrouwde vrouw Diane de Guerre. Zie Luxarazzi FAQ 10 voor meer uitleg: http://lux-arazzi.blogspot.com/p/faq.html
En Jean is uiteraard nog steeds prins :)
Geplaatst door: Iemand | 13 december 2014 om 02:44